DAMA GODINE REGION“  predstavlja godišnju dodjelu priznanja uspješnim ženama iz javnog, društvenog i privrednog života  iz regija država i to: Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Slovenija, Makedonija Albanija, Rumunjska itd..

 

Riječ DAMA je lijepa, sofisticirana i decentna kao i značenje koje nosi. Sa tim u vezi, od dobitnica priznanja se očekuju profinjen stav, istančan ukus, otmjeni maniri, umjerenost u reakcijama i ponašanju ; svoj doprinos zajednici užoj i široj, ko I mnogo drugoga.

 

Ove godine nam je čast da ste Vi gdja ŽANA ALPEZA , iz Gruda Bosna i Hercegovina dobitnica ove nagrade za svoj doprinos u humanitarno-socijalnom radu, osnaživanju mladih osoba, žena, umrežavanje ,implementaciju projekata kako u BiH,tako i šire, dopinos za spisateljski rad kroz izdavanje dvaju knjiga u 2018 godini, doprinos pisanju kroz web portale država regije,volonterski angažman, te mnogo drugoga.

 

Po prvi put priznanja  DAMA GODINE, dodjeljena  su 2014. godine na događaju koji je održan u dvorani Doma Sindikata u Beogradu, a narednih godina domaćini manifestacije bili su vila Jelena na Dedinju, hotel Crowne Plaza, klub City Hall u Beogradu kao i Stadion Event centar ;

 

Hotel Zepter u Vrnjačkoj banji domaćin je događaja “DAMA GODINE REGION ” koji će se ove godine održati 16.10.2018.  i na kojem ćemo krunisati najuspešnije žene iz država regije.

 

Uspješnost u poslu ne određuje spol već kvalitet, posvećenost, talenat i lične osobine. Kako u Srbiji i dalje postoje stereotipi da žene ne mogu biti jednako uspješne kao muškarci, činjenica je, da je u odnosu na ranije, danas sve više žena na liderskim pozicijama, žena koje svojom upornošću i snagom nižu uspjehe na svim poljima ;

 

Neke od dama koje su imale privilegiju da budu krunisane ovom laskavom titulom su između ostalog

Glumice Tanja Bošković i Ljiljana Stjepanović,  Sanja Marinković, Snežana Dakić, Neda Ukraden, Slavica Squire, Jelena Tomašević, Jelena Baćić Alimpić, uspješne privrednice Bernarda Cecelja,  Edita Dautović, Adisa Tufo i Manuela Plamenova Babačkova, Lena Kovačević, Ksenija Milošević, Nataša Pavlović voditeljica emisije Praktična žena, Irina Vukotić, sestre Gobović, Tijana Dapčevič, Simonida Milojković, Zorica Brunclik i mnoge druge ;

 

Kako je događaj posvećen damama, to u programu učestvuju džentlmeni sa muzičke scene koji im poklanjaju najlepše stihove, dok im priznanja uručuju džentlmeni iz sveta kulture, sporta, mode, medija, biznisa i slično.

 

Partneri koji su pomogli organizaciju događaja .,Vlada republike Srbije,  Internacionalna kompanija Zepter, Ministarstvo za inovacije i tehnologiju Republike Srbije, Privredna komora Srbije, općina Vrnjačka banja, , kancelarija za rodnu ravnopravnost i dr.

 

INTERVJU DNEVNI LIST NA//:

https://dnevni-list.ba/intervju-zana-alpeza-ljudi-koji-pomazu-drugima-su-nositelji-pozitivnih-promjena/