Razvojna Agencija Žepče i Udruga Pravi Put organiziraju radionicu u sali Općinskog Vijeća u Žepču, dana 27.02.2021., s početkom od 11:30h ,na teme  i to:

1. KAKO PRONAĆI POSAO TIJEKOM KRIZE COVIDA 19?

2. PSIHOLOŠKO EDUKATIVNA RADIONICA- Na temu “Mentalno zdravlje mladih”

Ulaz za ove Edukacije je BESPLATAN.

Pandemija COVID-19 utjecala je na naš život u mjerilu koji većina nas nikada prije nije doživjela. Ali kako se prilagođavamo ovom novom načinu života, postoje sve vrste prepreka s kojima se moramo suočiti. Jedan od takvih izazova je kako dobiti posao u novoj normalnoj situaciji.

U Velikoj Britaniji je shema otpuštanja mnogim ljudima dala malo prostora za disanje. Međutim, stope nezaposlenosti također su porasle, što znači da će mnogi drugi tražiti posao. No, stvari su se možda malo promijenile u načinu na koji rade prijave za posao i zapošljavanje, barem zasad. Imajući to na umu, gledamo neke korake koje možete poduzeti kada tražite novi posao.

Što je sa našom državom?

Globalna ekonomija trpi najgore pogođene ljude, a ljudi gube posao alarmantnom brzinom.

Međutim, u ovim vremenima nevolje, kroz ovu edukaciju predavači će mlade ljude  voditi  kroz različite načine ,izvore,mogućnosti i drugo. Na ovu temu će kroz ovu radionicu voditi predsjednica udruge Žana Alpeza.

a kroz drugu radionicu  “Sve više mladih pokazuje simptome psiholoških poremećaja poput anksioznosti i depresije”  što bi u startu valjalo stručno rješavati ,pričati će gdin  dr.sc. Zoran Kavedžić koji je magistar znanosti teologije, komunikacije završio u Americi sa više od 20-ak godina radnog iskustva u ovoj oblasti.

Kako ističu iz Udruge Pravi Put ove radionice će se održati za potporu mladih ljudi, da u ovim kriznim vremenima ostanu u Bosni i Hercegovini.