Predsjednica Udruge “PRAVI PUT” Žana Alpeza, u radnoj posjeti Zagrebu, na radnom sastanku poklonila je kao autorica knjigu pod naslovom “Izopačeno Čovječanstvo”, poznati svjetski umjetniku g. Stephanu Lupinu. 

Drago nam je da je poznati svjetski fotograf, umjetnik, prepoznao knjigu autorice 
Žane Alpeza kao nešto što ukazuje na apokaliptičnost društva, i agoniju pojedinaca ili općenito čovječanstva. Lupino po svojoj svestranosti i karakternoj crti empatije ka onima koji su na bilo koji način se nalaze u teškim situacijima i slično prepoznaje ljude, koji sa svojim radom i djelovanjem pomagaju tim osobama,tako je gdin Stephan Lupino prepoznao knjigu autorice Žane Alpeza,i njezin rad kao nešto što proizlazi iz njezine osobnosti i želje da pomogne drugima.

Ovu knjigu je prepoznao kao stvarnost što nas okružuje ,te po njezinim člancima u knjizi koji razmatraju odnos dobra i zla iz ugla autorice. 

 

Stephan Lupino je hrvatski fotograf i svestrani umjetnik izvrstan stil s uspješnim inozemnom karijerom te jedan od najpoznatijih fotografa u svijetu. Lupinove fotografije objavile su vodeće modne i umjetničke svjetske časopise kao što su Vogue, Zooma, Kinga, Maxa, Photoa, Playboya, Europea i mnogih drugih, a pred njom su prikazivali na tisuće prepune ljepote i mnogi poznati glazbenici. Njegove skulpture su izložene diljem svijeta i svrstavaju se među vrhunske djela svjetske moderne umjetnosti. Osim fotografija i kiparstva se bavi i slikanjem, režirao je reklamne i glazbene spotove, umjetničke filmove. Izdao je nekoliko knjiga svojih fotografija. Ovaj atipični i avangardni umjetnik stalno je pred svojim vremenima radeći uvijek nešto novo i neviđeno.Jednom riječju živi i radi svoje Lupinizam..izvor biografija.com

G. Lupino je multimedijalni umjetnik koji je posljednje vrijeme, po strani, ostavio fotografiju po kojoj je postao poznat širom svijeta i okrenuo se sciparstvu i slikarstvu. Iako je samouk, Lupino je i na ovim poljima umjetnosti pretvorio neprekinuti energiju u slike i kipove, za koje je počelo vladati velikim interesom javnosti širom svijeta. Njegova skulptura Vatrena žena izuzetno je zaštitila svoje prestižne galerije Domenica Vacca u New Yorku, gdje je nedavno otvorio i izložio na kojem je predstavio svoje radove.