Virtualni ženski poduzetnički centar – Zagreb kreirao je u suradnji s poduzetnicima Hrvatske, ali i nekoliko država i institucija EU, koje će se provoditi diljem Starog kontinenta.

 

Besplatne edukacije

 

Ovaj projekt je intelektualno vlasništvo Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, idejnih začetnica i voditeljice projekta Mirele Glavaš, članice centra i poduzetnika sa preko 20 godina iskustva u realnom sektoru. Naime, radi se o projektu kojom se želi skrenuti pozornost na velike razlike između poduzetnica, koji žive u razvijenim gradovima i općinama, nasuprot ruralnim i otočnim područjima. Planirano je da se u vidu licenci 2020. godine predstoji cijeli Europski obitelj, a trenutno okuplja devet gradova u Republici Hrvatskoj.

Grad Lipik, Nova Gradiška, Zagreb, Sisak i Zaprešić, prvi su gradovi intenzivno pokrenuti besplatne edukacije, a njihovi će gradonačelnici predstaviti svoje aktivnosti u ovom pravcu na Kongresu poduzetnika Southeast Europe, 8. ožujka u Zagrebu.

 

Da je velika potreba za provođenje ovog projekta i BiH, kada se radi o poduzetnicima i svi oni koji će to tek postati, smatra Žana Alpeza, predsjednica Udruge za podršku pozitivnim procesima napretka u BiH “Pravi put”.

 

Projekt važan za Hercegovinu

 

“Jako sam zadovoljan što je naša Udruga uspjela ostvariti suradnju s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom iz Zagreba i voditeljem Sanelom Dropulićem, u nadi da će neki od gradova u Hercegovini, primjerice Grude, Ljubuški …, već iduće godine biti Grad prijatelj ženskog poduzetništva. Ovaj projekt zasigurno će biti od velike koristi u našoj zemlji “, kazala je Alpeza za Dnevni list.

Dodala je i kako će rezultati ovog partnerstva biti predstavljeni u općinskim i županijskim tijelima radi edukacije, povezivanja i promocije ženskog i poduzetništva općenito.

Vrijedno spomena je i to kako je Kongresu poduzetnica, najvećeg poslovnog okupljanja žena u biznisu u ovom dijelu Europe, podršku dala i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović. U svom pismu potpore istaknula je zahvalu na radu vezanom za umrežavanje žena u poduzetništvu diljem jugoistočne Europe.

“Potpora predsjednice, ali i svih onih koji prepoznaju važnost ovakvih događanja je dobro došla. Značajni su to koraci koji vode ka unaprijeđenju i jačanju uloge žena u poduzetništvu”, poručila je Alpeza.

 

Web portali Objavljeno na//:

 

Hercegovački gradovi mogli bi postati prijatelji ženskog poduzetništva

Ljubuški bi mogao postati prijatelji ženskog poduzetništva

http://ljubuski.net/21628-i-ljubuski-bi-mogao-postati-prijatelj-zenskog-poduzetnistva