Završen projekt Udruge Pravi Put pod nazivom” Poticanje i edukacija razvoja tehničke kulture -informatička pismenost”

Završen projekt Udruge Pravi Put uz podršku i potporu od Ministarstva rada,poduzetništva,i obrta  pod nazivom – Poticanje i edukacija razvoja tehničke kulture -informatička pismenost 

Udruga je u  Županiji Zapadnohercegovačkoj završila četveromjesečni projekt pod nazivom “Poticanje i edukacija razvoja tehničke kulture“.Cilj ovog prioriteta,to jest projekta je stjecati tehnička znanja i vještine u neformalnom obrazovnom sustavu, usmjeriti djecu i mlade u tehničke škole i fakultete, tehnička i proizvodna zanimanja, potaknuti gospodarski rast, konkurentnost te zaposlenost.  Cilj ovog prioriteta je predstaviti znanje, vještine, kreativnost i inovativnost, poglavito mladih. Cilj ovog prioriteta je jačati socijalnu uključenost socijalno ugroženih skupina u aktivnosti tehničke kulture.

Cilj ovog prioriteta je smanjiti regionalne nejednakosti i potaknuti suradnju sa zajednicama tehničke kulture. Cilj ovog prioriteta je predstaviti znanje, vještine, kreativnost i inovativnost, poglavito mladih, osoba sa invaliditetom, dugo nezaposlenih itd. Cilj ovog prioriteta je upoznati javnost s tehničkom kulturom, privući nove korisnike, suradnike, sponzore i donatore.  Uključivanje socijalno ugroženih skupina u aktivnosti tehničke kulture (osobe s invaliditetom, djeca i mladi s poteškoćama u razvoju, žrtve obiteljskog nasilja, mladi s rizičnim oblicima ponašanja,  i sl.) Cilj ovog prioriteta je jačati socijalnu uključenost socijalno ugroženih skupina u aktivnosti tehničke kulture.

Cjeloživotno tehnička edukacija svih navedenih  skupina, s naglaskom na mlade, i organiziranje eduktivnih obuka/radionica itd, koje potiču gospodarski rast temeljen na korištenju vlastitog znanja. Cilj ovog prioriteta je stjecati tehnička znanja i vještine u neformalnom obrazovnom sustavu, usmjeriti djecu i mlade u tehničke škole i fakultete, tehnička i proizvodna zanimanja, potaknuti gospodarski rast, konkurentnost te zaposlenost. 

Edukacija, znanja i vještine koje trenutno srednjoškolci,te ostali iz navedene skupine ovog projekta nemaju u dovoljnoj mjeri može biti i osnova da se oni ohrabre i otpočnu vlasitti biznis. To bi značilo i ostanak u BH društvu i sprečavanje iseljavanje mnogih koja će ,ako se sadašnji trend iseljavanja mladih nastavi, zavladati ovim područjem.

Udruga Pravi Put je usredotočena u razne vrste educiranja, pošto je znanje to koje donosi bolju budućnost.

  • Organiziranje radionice na kojoj je bilo  predstavljen značaj kontinuirane edukacije i razvoja tehničke kulture
  • Edukacija u IT programu  „Adobe Reader, Photoshop“
  • Obuka „ IT obuka“
  • Promoviranje i edukacija „Poslovna Ideja“, „Start-up“
  • Promocija tehničke kulture