JU “Kulturno-športski centar” Ljubuški, odjel Knjižnice Ljubuški večeras je u Gradskoj vijećnici organizirala promociju knjige “Izopačeno čovječanstvo”, autorice Žane Alpeza. Recezenti knjige “Izopačeno čovječanstvo” su dr. sc. Božo Skoko, dr. sc. Mirela Holy i Željko Šiljeg.

Na predstavljanju knjiga svoje osvrt na istu, osim izvođača, dali su dr. Fra Rober Jolić, Daniela Škegro, mr. sc. Zoran Kavedžić TE GOST iznenađenja Novinar i publicist Emil Karamatić Koji Je Između uostalog poručio: „Knjigu Je najbolje uzeti i pročitati. Vidjet ćete not Lako pisati o zlu, Jr Cini mi se ŠTO ga Više spominjemo i ŠTO J. se Više suprotstavljamo, Ono nas Više sustiže i Prati. Naprosto, iako je tako i ako mora postojati vaga dobra i zla, da nas ne smije usporavati da se ovaj zlo suprotstavljamo. Posebna je cijena toga što je Žana uradila, ona se suprotstavlja zlo ma koliko koštalo. Žani želim reći ne posustaj, idi dalje jer na dobrom si putu. “

Knjiga govori o ljudskim slabostima, problemima zla, lažima, licemjerstva Iz primjera svakodnevnog Života, TE Je ustvari Skup Kolumni koje Je autorica pisala za hrvatsku, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

 

“Mi kao ljudska bića smo u nekim stvarima i odlukama i životnim situacijama pogoršani. Možda malo brutalno zvuči taj naziv, ali u predgovoru sam napisao da se knjiga zaista postupa nježno je ljubavlju. Izopačeno, zato ŠTO nekad nemamo kontrolu i kočnicu na nekim odlukama u životu „, rekla Je autorica Alpeza TE zahvalila Knjižnici Ljubuški na organizaciji.

 

Ovo je knjiga u kojoj se mogu naći krici i vapaji iz svakodnevnice našeg života, primjer nas, kako živimo u doba koji se okrutno odnosi prema pojedincima. Autorica razmatra odnos dobra i zla ne kroz apstraktne, metafizičke odnose, već kao stvarnost koja nas svakodnevno okružuje, kroz naš odnos prema onima koji su u raljama zla nepravednog društva.

U knjizi se navode primjeri u osamljenima, izgubljenima, osobama s psihičkim poteškoćama, osobama s invaliditetom, okrutnostima prema životinjama, naš odnos prema siromašnima, odnos prema nemoćnima i puno drugoga.

U glazbenom djelu promocije nastupili su učenici Osnovne glazbene škole Ljubuški, dok je m oderatorica promocije bila Anamarija Nosić