Udruga Pravi put iz Ledinca pored Grude je uručila poklone pacijentima Klinike za Psihijatriju Sveučilišne klinike u Mostaru.

“Za blagdane smo ove poklonima i posjetom htjeli razveseliti ovaj institut i upoznati ih sa svojim osjetljivim segmentom u društvu, a ovdje želimo istaknuti da svi možemo uključiti i pomoći”, izjavila je predsjednica Udruge Žana Alpeza.

Ovo je treća godina da udruga iz Ledinca tijekom blagdana donosi poklone Klinici za Psihijatriju Mostar.

Osim blagdanskih vremena, tijekom godine, kada se za to priliku, šalju svoje donacije. Ove su godine proširili vijesti o akciji preko društvenih mreža kako bi se što veći broj ljudi uključilo i dobilo higijenske potrepštine, spavačice, papuče itd. štićenicima Klinike. Zbog svojih poteškoća društvo ih često izolira iz svakodnevice, zbog takvih i sličnih predrasuda i u mnogim situacijama stigmatizirani. Mi iz Udruge Pravi stav smatramo da često nije tako da se puno može postići uz potporu obitelji i društva, pogotovo da se pacijenti Klinike za Psihijatrija uključe u rad u svakodnevnom životu “, navode iz Udruge.

Udruga Pravi put je za ove Božićne i Novogodišnje blagdane posjetila i uručila poklone i donacije u još nekoliko institucija.  

 

– Pročitajte više

 

na:  https://www.bljesak.info/lifestyle/zdravlje/ljudi-velikog-srca-udruga-pravi-put-radi-prave-stvari/222462