EPHZHB d.d. Mostar podržava projekt Udruge PRAVI PUT Ledinac Grude, u IT Edukaciji

Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne HPHZHB d.d. podržava i sponzorira projekt Udruge PRAVI PUT Ledinac,Grude www.udrugapraviput.com  pod nazivom

Izrada web stranica u WordPressu IT Edukacija-Informatička pismenost, koja će se održati u gradovima Županije zapadno hercegovačke  (Grude, Posušje, Široki Brijeg, i Ljubuški).

Naime, kompanija HPHZHB d.d. Mostar je ovaj projekt Udruge prepoznala kao jako koristan i dugoročan, pogotovo za mlade ljude koji žele se više afirmirati u području informatičke pismenosti.

Kroz ovaj  projekt Udruga je organizirala radionice gdje je sudionicima omogućeno da višetjedne obuke mogu naučiti više o izradi web stranica u alatu Word Pressu. Cilj projekta je povećati informatičku pismenost kod mladih kao i ohrabrivanje mladih da pokrenu vlastiti biznis. Ovaj 3-mjesečni projekt će pomoći skretanju pažnje javnosti na potrebe jačanja tehničke kulture ne samo na nivou općina , nego i na nivou Bosne i Hercegovine.

                Informatička edukacija izrada web stranica u Word Pressu, promocija tehničke kulture, promocija  poduzetništva u tehničkim oblastima s ciljem zapošljavanja ili   samozapošljavanja.

Udruga  „Pravi Put“ Ledinac,  Grude,u zadnjih deset godina radi na području prvenstveno Hercegovine, Srednje Bosne, Sarajeva, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Austrije, iza sebi može reći da je  imala pozitivne i uspješne  aktivnosti ,a najviše se odnosi na povećanje vidljivosti i unaprjeđenje uticanja u sferi poduzetništva, podrškama pri zapošljavanju, socijalno-humanitarnom radu  na nacionalnom, regionalnom i međunarodnoj razini. Da je tako vidi se i kroz dobivene nagrade i priznanja i to:

Nagrada od Europske Unije ,The Balkan Trust of Democracy, i drugi za filantropiju i rad . 2022  predsjednica Udruge Žana Alpeza je dobitnica Nagrada Hercegovka godine za kategoriju „Humanost“. 2019 u Sarajevu  nagradu za “Specijalna nagrada za razvoj individualne Filantropije u BH”, „The Balcan Awards“ za 2019 u Beogradu,  nagrada za regiju u Republici Srbiji  Vrbnjačka Banja  pod nazivom “Dama godine 2018 ” za rad,stvaralaštvo i doprinos u nekoliko država regije, nagrada 2011/2012 od Američke agencije za razvoj i Interventnog fonda za žensko poduzetništvo za „najbolju busines ideju“.

https://www.ephzhb.ba/