UPSHIFT je inovativni program za adolescente nastao u UNICEF-ovoj Kancelariji za inovacije koja osnažuje mlade da postanu aktivni društveni inovatori i poduzetnici . Od 2019. godine, mladi u Bosni i Hercegovini sudjeluju u eUPSHIFT radionicama širom zemlje. Implementaciju UPSHIFT programa u BiH do sada su podržali Dijalog za budućnost (UNESCO, UNICEF i UNDP), Kraljevina Švedska i USAID . U partnerstvu sa UNICEF-om u BiH , UPSHIFT program u Bosni i Hercegovini implementira Humanitarna organizacija Genesis Project iz Banjaluke u partnerstvu sa udruženjem Laboratorium iz Tuzle. 

Šta UPSHIFT nudi mladima?

UPSHIFT je odlična prilika za tinejdžere koji primjećuju probleme u svojoj lokalnoj zajednici i žele nešto promijeniti, ali nisu baš sigurni kako. Na eUPSHIFT radionici, timovi mladih sa svojim mentorima istražuju, analiziraju, uče i planiraju kako bi smislili najbolja rješenja za problem koji mladima smeta. Na kraju svake eUPSHIFT radionice, timovi svoja rješenja predstavljaju stručnom žiriju. Članovi žirija odlučujući koje ideje će biti financirane grant sredstvima kao mali UPSHIFT projekti i implementirane uz podršku osoblja UPSHIFT-a kao lokalne inicijative.  

Zvuči zanimljivo? Pridružite nam se i pratite naše stranice na IG ili FB, upišite nam ili nam pomozite da što više mladih čuje za sjajni UPSHIFT program! Detaljna pravila za sudjelovanje u eUPSHIFT radionici nalaze se na ovoj stranici.  

Predsjednica Udruge PRAVI PUT je bila mentorica u USK kantonu u projektu pod nazivom “EKONOMISTI U AKTIVI”

#tražimoprobleme#bosnaihercegovina#eUPSHIFT#UPSHIFT#UNICEFBiH#SwedenInBiHUNICEF Bosna i Hercegovina USAID Bosnia and Herzegovina Genesis Project