Napisana je nova knjiga pod nazivom “PREŽIVJETI 21 STOLJEĆE” autorice Žane Alpeza.

Svanulo je jutro 21. stoljeća. Dan kao i svi drugi. Nema toliko dugo najavljivanog „smaka svijeta“ ni razornih predviđanja apokalipse. Iza nas je dvadeset stoljeća, toliko događaja, ratova, bespuća, prirodnih katastrofa, različitih nemira, nesreća i sličnih događaja. A što smo mi kao napredno čovječanstvo naučili iz toga? Treba li doći i proći još ratova kako bismo mi zadovoljili svoje unutarnje demone? Može li nas spasiti napredak čovječanstva kako bismo bili bolji ljudi? Kolika je cijena koju čovjek, kroz napredak, plaća i nauči li on išta? Kaže se da svaka nova generacija donosi novitete, samo koliko smo mi, ljudi od krvi i mesa, zapravo sposobni nositi se s velikim promjenama u kratkom periodu?   

  Da, ali gubimo se svakim danom sve više i više, pritom gubimo svoju ljudsku stranu, gubimo sebe, dajemo naše dragocjeno vrijeme nevažnim materijalnim trivijalnim stvarima, gubimo dio identiteta, a sve sa ciljem da budemo nešto što nismo. Dok završavam ovu knjigu njene korice govore o čovjeku koji se na putu ka traganju izgubio, pritom od traganja i traganja je oslabio, zapustio se, ušao u melankoliju bespuća i bezdana, a krenuo je sa torbom punom entuzijazma, nade, bogatstva, ali nije razmišljao o onome što je najvažnije a to je  „BITI i OSTATI ČOVJEK“. Iscrpljen od puta, mu stiže anđeo koji donosi nadu čovjeku, pružajući mu ruku spasa i nade, da mu pokaže da se više ne gubi u svojim strmim traganjem nečega nevrijednog. 

Tek tada čovjek će napokon progledati.   

Upravo u ovoj knjizi se govori o tome  kakva je budućnost čovječanstva i kuda idemo?

Recenzenti knjige su:-  BORIS SVRTAN: hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac.-  ARIJANA ČULINA: hrvatska književnica, filmska, televizijska i kazališna glumica.

Knjiga se može kupiti online, u knjižarama i to:

Bosna i Hercegovina – Leftor, Knjiga.ba

Hrvatska- Verbum, Mozaik, 

Srbija-Laguna

Promocija knjige će biti širom gradova regije čim se epidemiološke prilike ukažu za to.