Znamo da se život može promatrati na razne načine …

Cijelo Čovječanstvo je zatvoreno u titanskoj borbi protiv “Dobra i Zla” … između “Boga i Đavole” …

Kao individue ljudska “Duša” – ona je ta koja je mjesto ove borbe ..

Kada malo dublje analiziramo, ustvari misao čovjekovog života se akreće se oko te borbe ..

Horovi anđela, i sa druge strane gomila đavola prate svaki naš misli, odluke, poteza, itd. S jedne strane đavoli da radimo ovako (drugi put anđeli nas tjeraju na svjetlo …

Vratimo se na trenutak u doba Kopernika, i mnogi drugi koji su izgorjeli na pijesku jer su imali drugačije pogledanje “nešto” drugačiji pogled, itd … tisuće i tiusće žene su spaljeno na lomači jer su prošli na polja brati ljekovita bilja (jedan od primjera ) Koji su koristili kao čajeve itd., A da su dodijeljeni da je vještica i da ima nadnaravne moći, da jest da je sklopila pakt sa đavolom ..

Koja Ljudska izopačenost …

Kada malo pogledamo raskol između religije i nauke, na i nije više produktivan, mislim da ima puno razloga za to … možda je jedan od njih sam problem “Zla” koji treba da dovede do stvaranja nauke.

A što je “đavao” i koji je na “ZLO”? Ljudi često pojam Zla protumače kao ubojstvo, mučenje, itd … Ali ja mislim da ja i zlo to što ubija naš “DUH”, ubijaju se esencijalni atributi života, možda ne znam svjesnosti, autonomije, odrastanja, volje, slobode, itd.

Kako je to duboko … isto tako zlo ili đavao teži da ubije život da je životnost …

Isus je rekao da je Zlo / Đavao “Krvnik Ljudski od početka”

Je li ovaj pojam pakao s našim neznanjem, bezgranom, gorčina oholosti, mržnje, destruktivnosti, maloumnosti, idiotizma i mnogih drugoga ..

Osobno mislim da je osoba koja radi na sebi od početka, da bi vidjela “demona” i borila se protiv njega, mislim da zahtijeva mnogo kvaliteta, na npr. Intuitivnom uvidom, poznavanju teologije, intelektualnim formulacijama, poznavanjem psihijatrije, iskustvima u molitvi. Riječ “satana” ili “đavo” potiče od grčkog glagola diabalein, što znači “suprostavljati se”, ustvari riječ je značila “protivnik”.

Mislim da je ZLO moralni SUD

Napisala: Žana Alpeza

 

Kolumna objavljena na web portalu //

Jesmo li potpisali pakt sa đavolom??