Neću početi ovaj članak pisati, kao i većina … odbrojavamo posljednje sate ove godine!

Ja sutra je prilika, a danas i jučer je bila ..

Svi ti dani su putovanje, putovanje kao safari, putovanje kao hodočašće, putovanje kao najveće od umjetnosti koje nazivamo životom.

Ovaj život koji nam je dao, daje nam prilike da istražimo, počnimo od sebe, u našoj duši se kriju tajni, tek poslije slijedi ono što nas čeka vani … zemlja, nebo, ljudi, životinje, toliko toga …

Toliko PRILIKA!

Kako bismo mi mogli priliku doživjeti, planirati, poduzeti nešto, reagirati, ovisi o nama samima i upravo počinjemo od sebe.

Revizija godine:

Moramo se prisjetiti što smo doživjeli, radili, osjetili, stekli, upoznali, vidjeli, itd. Da, trebamo, jer smo bogatiji za jednu godinu koju nam je život podario! Da li nam je put bio trnovit i stjenovit, ponekad gust i mračan, dubok, gorak, itd, ali i da ne traje vječno postoji i druga strana ljepote.

Premalo smo zahvalni

Sitne radosti i svakodnevnica nam oblikuje i uljepšava život. Koliko nas je ujutro se probudilo i reklo hvala tim Bože na još jednom doživljenom danu što si mi podario, rijetki su koji to čine i rade… Nažalost!

Nikad ne zaboravite da je sve što imate, sve što vam treba!

Kreativnost našeg veličanstvenog uma stvara takvu melodiju u našim životima, a mi smo slijepi pored nje!!

Skriveno blago

Kada se vratimo unatrag, ne zaboravimo u slijedećim prilikama koristiti ono što smo naučili, što smo i gdje pogriješili da ne pravimo iste greške, da posmatramo, da slušamo „unutarnje ja“, posmatrajmo sa razine ljubavi, jer ona je ta koja pobjeđuje sve nedaće,

Još jedno skriveno blago… a to je da smo u ovoj prašumi užurbanog života prestali vjerovati… Vjerujte u sebe. Vjerujte u Onoga koji vjeruje u vas. Uživajte u svojoj istinskoj riznici blaga.

Ostavimo nezavršene poslove

Mnogi će reći evo kada počne Nova godina idem na dijetu, drugi će reći početi ću pisati dnevnik, treći će reći prestati ću konzumirati cigarete i tako dalje, ali prije nego što krenemo u Novu godinu ostavimo iza sebe nezavršene poslove – tugu, žaljenje, nedostatke, ljubomoru, razočaranje. I to uradite tako da Vam bude lakše, uzmite jedan papirić i napišite sve što želite zaboraviti u ovoj godini, pa taj papirić stavite u kartonsku kutiju…I onda otvorite kutiju „ali zamotano u svečani crni ili tamniji papir“ i tako tugu, bol, razočarenje, zlu sreću, zapečetite unutra. Onda kažite „ZBOGOM“ i tu kutiju bacite u vatru i gledajte kako sagorjeva, kako odlazi sva tuga, bol, razočarenja…

Naoružajte se osmjehom, ljubaznošću, lijepim gestama, pozitivnim razmišljanjima, optimizmom, i krenimo u Novu godinu koja nam donosi 365 prilika, svaki dan … ali ne zaboravimo sve je do NAS!

Puno sreće, zdravlja, ljubavi, blagostanja, želim svim čitateljima Mreže mira, kao i cijeloj ekipi ove portale!

Vam od srca želi

 

Kolumna objavljena na portalu Mreže Mira:

http://www.mreza-mira.net/vijesti/clanci/365-dana-toliko-prilika-uhvatite-ih/